I DEDICATI:
ekstra devičansko maslinovo ulje
za svako jelo

"I Dedicati" je prva linija ekstra devičanskog ulja posebno osmišljena za kombinaciju organoleptičkog profila ulja s nizom kulinarskih potreba.

Dedicati intro 1

Linija ulja "i Dedicati" realizovana je selekcijom najboljih italijanskih i evropskih ulja i nudi savršen spoj aroma i mirisa kombinujući niz mediteranskih sorti maslina, koje su stručnjaci firme Olitalia posebno odabrali da se osigura vrhunski kvalitet. Karakteristike svakog ulja su veštim mešanjem uravnotežene i naglašene, pa se na ovaj način dobija organoleptički profil koji savršeno kompletira različita jela. Svet kulinarstva se menja. Javljaju se novi trendovi, s povećanim naglaskom na zdravoj ishrani i daje se veći značaj domaćim proizvodima. Linija ulja "i Dedicati" je odgovor firme Olitalia na sve veću potražnju za jedinstvenošću, izvrsnim proizvodima i inovacijama. Više se ulje ne smatra kao nekada običnom začinom: Linija ulja "I Dedicati" najavljuje početak ere ekstra devičanskog ulja savršenog za svako jelo.

Linija Dedicati Chef 1

"I Dedicati" je jedina linija ekstra devičanskih ulja posebno razvijena da udovolji različitim kulinarskim zahtevima, a rezultat je uske saradnje između firme Olitalia i:

JRE Jenues Restaurateurs, vodećeg međunarodnog udruženja kuvara
Udruženja "Prava napuljska pica", koje štiti i promoviše pravu napuljsku tradiciju pice.

Linija Dedicati Chef 2

SPECIJALNA ULJA ZA POVRĆE

Ulje s karakterističnim aromama bilja, koje ističe ukus povrća. Zahvaljujući svojoj strukturi, ovo ulje se savršeno kombinuje s mnoštvom namirnica jakog ukusa.

SPECIJALNA ULJA ZA POVRĆE 1
SPECIJALNA ULJA ZA MESO 1

SPECIJALNA ULJA ZA MESO

Veoma karakteristično i bogato aromama, ovo ulje se odlikuje tragovi paradajza i biljnih nota. Svako meso ima svoj specifičan ukus, pa ga treba ukombinovati s aromatičnim uljem kako bi ono upotpunilo njegov ukus.

SPECIJALNA ULJA ZA RIBU

Blago ulje, odlikuje se tragovima badema i lagnim, blagim, slatkastim, voćnim mirisom masline. Ribi je potrebno ulje koje će da je dopuni, a ne je nadvlada.

SPECIJALNA ULJA ZA RIBU 1
SPECIJALNA ULJA ZA TESTENINU 1

SPECIJALNA ULJA ZA TESTENINU

Ulje sa notama bilja i biljne arome. Ovo ulje je namenjeno za korišćenje u velikom broju soseva i ono je veoma svestrano.

SPECIJALNA ULJA ZA PICU

Ovo ulje se odlikuje notama zelenog voća i blagim tragovima paradajza. Pravo iz flaše, ovo ulje poboljšava i uravnotežuje sastojke dok je njegov miris pravi, jedinstveni miris talijanske kuhinje.

SPECIJALNA ULJA ZA PICU 1
Aktivno partnerstvo s kuvarima predstavlja dodatnu vrednost 1

JRE - Jeunes Restaurateurs

Udruženje najboljih i najmlađih evropskih kuvara i ugostitelja. Tokom trodnevne radionice u sedištu u Forliju, kuvari su uporedili, degustirali i testirali niz namirnica da definišu osetna svojstva ekstra devičanskog ulja u kombinaciji s ribom, mesom, testeninom i povrćem.

Udruženje "Prava napuljska pica"

Firma Olitalia je radila s pica majstorima iz udruženja koje je osnovano da zaštiti i promoviše pravu napuljsku tradiciju pice, s ciljem da razvije ulje savršeno za pizzu. U ovom su se slučaju istraživanja i analize usredsredile isključivo na italijanske sorte maslina koje su u simbiotskom odnosu s mediteranskim sastojcima koji se koriste na pici.

Recepti 1

Recepti

Aroma listova mešane salate sa zrnima nara, hrskavim tankim kriškama speck slanine i orasima 1

Aroma listova mešane salate sa zrnima nara, hrskavim tankim kriškama speck slanine i orasima

Pročitaj više
Špagete iz Granjana sa školjkama, pečenim sitnim paradajzom i prezlom 1

Špagete iz Granjana sa školjkama, pečenim sitnim paradajzom i prezlom

Pročitaj više
Pečeni uvojci lignji začinjeni limetom i ljutom papričicom 1

Pečeni uvojci lignji začinjeni limetom i ljutom papričicom

Pročitaj više
Kolačići nam pomažu u pružanju naših usluga. Ako koristite ove usluge, prihvatate kolačiće. Info