Plastic no more

Plastic no more

Projekat "Plastic No More" je projekt koji uključuje opipljive radnje da se smanji upotreba plastike - što iznosi 677 tona manje svake godine (uzimajući u obzir podatke o potrošnji plastike iz 2017. godine) - godine. Projekt je pokrenut 2018. godine, a razvija ga Olitalia Group u partnerstvu sa Zoološkom stanicom "Anton Dohrn" iz Napulja na čelu, koju predstavlja koordinator za nauku - profesor Silvestro Greko - a u ovom projektu učestvuju i ostali važni subjekti kao što su međunarodno udruženje "Slow Food", Univerzitet za istraživanje gastronomskih nauka u Polencu, Polieko, Koripet.
Projekat Plastic No More doveo je do stvaranja lanca za obnavljanje i reciklažu plastičnih flaša zahvaljujući kojem se sve više koristi reciklirani i ponovno upotrebeljeni PET. U isto vreme, zahvaljujući ovom projektu testiraju se novi biorazgradivi i / ili kompostirani materijal koji može zameniti flaše, čepove i ostalu ambalažu.
OTKRIJ PROJEKAT
missing 1

ZELENA STAZA KOMPANIJE

Eko održivi plan firme Olitalia doveo je do projekta "Plastic No More".

Naša firma u svojoj DNA ima održivost i pokušaj ograničavanja uticaja na životnu sredinu. Na primer, od jula 2018. godine 100% električne energije kojom se snabdevamo dolazi iz obnovljivih izvora. Dva fotonaponska sistema daju ukupnu snagu od 377,85 KW. Kada je u pitanju zaštita životne sredine, svakim KW proizvedenim iz fotonaponskog izvora izbegava se sagorevanje 0,25 kg nafte i emisija 0,3-0,7 kg CO2 u atmosferu. Od novembra 2018. godine započeli smo postupak zamene rasvete našeg proizvodnog pogona s LED sistemom; ovaj projekat će biti završen tokom 2019. godine i proširiće se na skladišta i nov kancelarijski prostor koji se trenutno gradi.

ELIMINISANJE PLASTIKE ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU

U skladu s najnovijim pravilima Evropskog parlamenta kojima se ukidaju plastični predmeti za jednokratnu uporabu, Olitalia želi da smanji upotrebu plastike koja se uglavnom koristi za ambalažiranje gotovih proizvoda smanjenjem težine, upotrebom reciklirane plastike (R-PET) i biorazgradivog materijala. Štaviše, u kancelarijama firme eliminisan je plastični materijal za jednokratnu upotrebu kao što su čaše, tanjiri, pribor za jelo i slamčice. U automatima nema više plastičnih flaša, a topli napitci se služe u papirnim čašama s drvenim štapićima za mešanje.
Plastic no more