Posvećena istraživanju i razvoju

Svakodnevno radimo na pronalaženju boljih načina za usavršavanje naših proizvoda.

Zbog toga ulažemo 4% našeg godišnjeg prometa u istraživanje i razvoj. Ulažemo da stvorimo nove proizvode, da unapredimo tehnologiju u našim objektima, da smanjimo potrošnju i uticaj na životnu sredinu. Takođe tražimo nove načine da se povežemo s tržištem, da prevaziđemo svakodnevne modele prodaje s inovativnim višekanalnim partnerskim programima. Verujemo da samo snažan inovativan pristup može da poboljša naše performanse i da ponudi čitavoj firmi Olitalia - kao i mnoštvu klijenata širom sveta koji u nas imaju poverenja - niz dijetalnih rešenja koja ispunjavaju njihova očekivanja: ukusna, kvalitetna i sigurna rešenja. Ovo je način na koji planiramo budućnost, održavamo kompetitivnu prednost i uspevamo da zadržimo naše proizvode na vrhu tržišnih trendova. Zahvaljujući inovaciji u stanju smo da zadovoljimo potrebe potrošača proizvodima prilagođenim savremenom načinu života, koji doprinose zdravoj i uravnoteženoj ishrani u skladu s parametrima mediteranske kuhinje u kojoj maslinovo ulje igra glavnu ulogu.
Istraživanje i razvoj
Plastic no more

NAŠA MISIJA: IZVRSNI PROIZVODI

Temperatura, svetlost i kiseonik su "neprijatelji" maslinovog ulja jer oni menjaju njegova dragocena hranljiva i organoleptička svojstva.

Poslednjih godina uložili smo veliku količinu resursa da smanjimo negativne efekte koji navedeni agensi mogu imati na naše proizvode. Naš proizvodni pogon poslednje generacije jedan je od retkih u Italiji koji poseduje kvalitetni sistam za kontrolu kvaliteta. Ekstradevičansko ulje čuva se u izolovanim posudama i održava se na konstantnoj temperaturi između 16-18 C°.
Naš novi 2-fazni filter za nisku temperaturu pomaže održavanju konstantne temperature za vreme procesa filtracije, pa se tako izbegava termički šok do kojega obično može doći tokom klasičnog postupka filtracije. Zahvaljujući upotrebi azota za vreme filtracije i skladištenja, eliminiše se kiseonik u cisterni i u samom ulju, pa posebne karakteristike ulja ostaju neizmenjene. Pumpni sistemi niskog naprezanja i cevi od nerđajućeg čelika garancija su da s našim proizvodima postupamo maksimalno pažljivo i da su naši proizvodi sigurni.

Sertifikacija kvaliteta

Za Olitaliju "izvrstan kvalitet" znači usvajanje samo najviših standarda za vreme svih faza proizvodnog procesa, što je dokaz i odluka firme da zadovolji sledeće sertifikate kvaliteta, osim toga što ona lično nadzire proizvodni proces:
  • BRC Globalni standard za sigurnost hrane
  • Međunarodni standard hrane (IFS)
  • Kosher Certification
  • BIO Evropa organska sertifikacija
  • Halal sertifikacija hrane
Kvalitet naših proizvoda prepoznaju i cene mnogi najveći trgovinski lanci, koji prihvataju naše standarde kvaliteta za sopstvene privatne robne marke.
Plastic no more