I Dedicati: po jedno ekstra devičansko maslinovo ulje za određenu vrstu jela

Olitalia je oduvek nastojala da razvije prava rešenja kako bi što bolje zadovoljila potrebe tržišta i ugostiteljstva, u saradnji sa kuvarima i najpoznatijim udruženjima i školama za poslastičare i kuvare.

Zahvaljujući saradnji između stručnjaka za hranu i naše firme nastala je proizvodna linija "I Dedicati". Ova gurmanska ekstra devičanska maslinova ulja posebno su namenjena za savršenu kombinaciju s različitim jelima i za isticanje glavnih sastojaka jela: mesa, ribe, povrća i testenine.

Linija ulja "I Dedicati" nastala je u saradnji s kuvarima međunarodnog udruženja "Jeunes Restaurateurs" [Mladi ugostitelji], a razvijena je zahvaljujući učešću nekoliko profesionalnih degustatora ulja i kuvara koji su definisali idealan senzorni profil za svako ekstra devičansko maslinovo ulje kako bi ono u potpunosti poboljšalo ukus jela, bilo da se koristi za spremanje ili začinjavanje jela.

  • "I Dedicati" specijalno ulje za meso: ovo ulje ima odličan karakter, obiluje mirisima i notama povrća. Bitno je da odabrano ulje bude aromatično i da može da poboljša ukus svih vrsta mesa.
  • "I Dedicati" specijalno ulje za ribu: u pitanju je delikatno ulje skladnog profila s notama jabuke i svežeg badema. Za savršenu kombinaciju s ribom važno je da ulje ne nadjača ukus sastojaka, već da se s njima uklopi i da ga pojača.
  • "I Dedicati" specijalno ulje za povrće: ovo ulje ima jake biljne note: ovakva karakteristika može pojačati ukus povrća i savršeno se uklapa sa različitim i prilično oštrim ukusima.
  • "I Dedicati" specijalno ulje za testeninu: u pitanju je mirisno ulje s jakim aromatičnim notama. Bitno je da je ulje prilagodljivo i da se može koristiti s različitim vrstama sosova i začina.
I Dedicati: po jedno ekstra devičansko maslinovo ulje za određenu vrstu jela 1